KRC Genk is nieuwe leider na demonstratie in Gent

Zondag 07 oktober 2018 - 21:50   I

AA Gent was nog niet helemaal bekomen van de pandoering die het twee weken geleden in de eigen Ghelamco Arena had gekregen van Club Brugge (0-4), of zondagavond volgde er al een nieuwe. KRC Genk gaf een demonstratie in Gent en won liefst met 1-5.

Na een halfuur spelen had de ploeg van Philippe Clement al zijn schaapjes op het droge. Samata, Paintsil en Ndongala zorgden voor de doelpunten – het gemis van Trossard liet zich niet eens voelen.

Op slag van rust deed Gent iets terug met de 1-3 van Bronn. Een sprankeltje hoop, maar luttele minuten later liep Dejaegere tegen zijn tweede gele kaart aan. Een nieuwe mokerslag voor De Buffalo’s.

Malinovskyi en Paintsil zorgen voor 1-5

Na rust probeerde Gent opnieuw in de match te geraken, maar dat was niet eenvoudig met een man minder. Rond het uur nam Genk alle hoop weg bij de thuisploeg. Malinovskyi knalde de 1-4 binnen en Paintsil maakte er met zijn tweede van de avond nog 1-5 van. Is dit dan de nederlaag te veel voor Vanderhaeghe?