KRC Genk neemt in minuut 98 (!) wraak op VAR, Onuachu de grote held

Zondag 06 oktober 2019 - 21:57   I   door Redactie

KRC Genk heeft zondagavond een 2-1-overwinning geboekt tegen Moeskroen. In de achtste minuut van de toegevoegde tijd kopte de ingevallen Paul Onuachu de winning goal tegen de netten. Eerder had hij ook al voor de gelijkmaker gezorgd.

In de eerste helf werd niet gescoord. Het was vlak na de pauze dat Moeskroen de wedstrijd openbrak. Osabutey kon scoren bij een corner. Eerst was het niet duidelijk of de bal al dan niet over de lijn was, maar het doelpunt ging wel degelijk door: 0-1.

Genk moest vol aan de bak en knokte zich in de slotfase opnieuw in de match. De ingevallen Onuachu prikte de gelijkmaker tegen de netten. 1-1 en Genk geloofde plots weer volop in zijn winstkansen.

Onuachu doet het dan tóch

Luttele minuten voor tijd werd Samatta in het straatje gestuurd en de goalgetter nam Butez te grazen. Bij Genk waren ze door het dolle heen, maar de vreugde was van korte duur. De VAR kwam tussen en signaleerde (érg nipt) buitenspel van Samatta.

Het leek bij 1-1 te blijven, maar dat was buiten de boomlange Onuachu gerekend. Bij een voorzet troefde hij de veel te ver uitgekomen Butez af en kopte hij raak: 2-1 en drie belangrijke punten voor Genk.

Poll: Vind jij het een terechte zege voor Genk?