KV Mechelen zet RC Genk een serieuze hak na doelpunt in absolute slotfase

Zaterdag 28 januari 2017 - 22:20   I

Het duel tussen KV Mechelen en RC Genk leek lang af te stevenen op een gelijkspel, totdat Seth De Witte in de slotfase nog scoorde. Mechelen doet zo een gouden zaak met het oog op play-off I, voor Genk ziet het er benard uit.

Bij RC Genk stond de wedstrijd vooral in het teken van Thomas Buffel, die deze week zijn vrouw verloor. In de negentiende minuut, het rugnummer van Buffel, werd de wedstrijd stilgelegd om er even bij stil te staan. De Genk-fans hielden alle zwarte doeken tevoorschijn ter ere van Stephanie. Buiten het pakkendere eerbetoon viel er weinig te beleven in de wedstrijd. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd, 0-0 was dan ook een logische ruststand.

In de tweede helft was er niet veel beterschap. Genk zocht iets meer naar de opening, maar verder dan een enorme afzwaaier van Samatta kwam het niet. Op het einde van de wedstrijd was ook Mechelen nog even gevaarlijk. De thuisploeg scoorde zelfs nog. Na wat geharrewar in de verdediging van Genk kon De Witte scoren voor Mechelen, dat de zege niet meer uit handen gaf.

KV Mechelen - RC Genk 1-0

89' De Witte 1-0