KV Oostende is grote voorbeeld voor al de Belgische eersteklassers

KV Oostende is grote voorbeeld voor al de Belgische eersteklassers
Donderdag 13 september 2018 - 09:00   I   door Redactie

KV Oostende is nog de enige eersteklasser met meer Belgen dan buitenlanders in zijn kern. Een zorgwekkende vaststelling, maar wel knap van KVO.

"Na het afscheid van Marc Coucke wilden we een switch maken van KVO 2.0 naar KVO 3.0”, zegt voorzitter Peter Callant in Het Nieuwsblad. “We hebben ons afgevraagd wat de ziel, het DNA,van KV Oostende is. We hebben afscheid genomen van een aantal vedetten en gingen bewust voor een jongere en meer Belgische kleedkamer. Zo is het makkelijker om de verbinding te maken tussen de kleedkamer en de ziel van de club, tussen de voetballer en het DNA van KV Oostende, tussen spelers en supporters.”

"Met Gert Verheyen als coach en Hugo Broos als sportief directeur delen we dezelfde waarden: hard werken en een goede mentaliteit. Die kwaliteiten kun je makkelijker inschatten bij spelers van eigen bodem. Van spelers als Banda en Sakala ( Zimbabwanen, nvdr. ) wisten we ook dat ze de juiste mentaliteit hadden. Ik durf te zeggen dat we al punten hebben gepakt, puur op mentaliteit. Bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen Kortrijk (een 1-2-zege, red.).”

“Voor ambitieuze subtoppers als KV Oostende zijn er genoeg kwalitatieve Belgen die bij de topclubs derde of vierde keus zijn op hun positie”, stelt Callant. “Sander Coopman is voor ons een toptransfer (Coopman had na twee uitleenbeurten aan Zulte Waregem geen perspectief bij Club Brugge en werd aan KVO verkocht, red.).”

TAGS  I  KV Oostende

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024