'Leko blijft niet bij de pakken zitten en haalt fors uit op de transfermarkt'

'Leko blijft niet bij de pakken zitten en haalt fors uit op de transfermarkt'
Maandag 14 mei 2018 - 13:33   I  

Euforie overheerst Jan Breydel momenteel en dat is volledig terecht. Na een prachtig seizoen werd Club Brugge gisteren kampioen en dé architect van dat succes is Ivan Leko. De jonge trainer van Club Brugge heeft alle twijfels na zijn aanstelling de kop ingedrukt. Dat deed hij eigenlijk voor nieuwjaar al, maar deze titel is toch vooral zijn grote gelijk (en nog meer nog dat van Mannaert en Verhaeghe).

Ludo Vandewalle schreeft begin dit seizoen in Het Nieuwsblad dat de keuze voor Ivan Leko "de gok van het jaar was". Nu moet hij toch toegeven dat zijn aanstelling gewoon een ontzettend goede zet was van Mannaert en Verhaeghe.

"Zo omschreef ik op 8 juni van vorig jaar de aanstelling van Ivan ­Leko, pas 40 jaar, als trainer van Club Brugge als 'De Gok van het Jaar'. Wel, het is 'De Slimste Zet van het Jaar' geworden. De Club-leiding heeft een jaar geleden de juiste beslissing genomen. Proficiat Club Brugge. Proficiat Ivan Leko. Heel België leerde een bezeten, positieve en gefocuste trainer kennen die zijn laars lapt aan alle extrasportieve onhebbelijkheden waar andere coaches, clubleiders, analisten en journalisten zich regelmatig aan bezondigen."

Nu uithalen in Europa

Er is eigenlijk maar één zwarte vlek op zijn succes en dat is de vroege Europese uitschakeling. Daar wil Leko nu verandering in brengen volgens Vandewalle. Toch heeft Club niet meteen de sterkste kern van België en moet er ook iets bijkomen. Maar daar twijfelt Vandewalle eigenlijk niet aan, want de drang om zich Europees te tonen is torenhoog bij Club Brugge.

"Volgend seizoen moet de lat echter weer hoger en de ­superambitieuze Leko is de laatste die dat erg zal vinden. Club Brugge is rechtstreeks geplaatst voor de Champions League en dat is het allerhoogste podium. Waar het twee jaar geleden grandioos misliep met 0 op 18. Iets beter doen, moet kunnen. Het zal de betrachting zijn want de hoge vlucht die de trainerscarrière van Leko nu neemt, kan een duik nemen als de verwachtingen niet worden vervuld. Zijn debuut als coach op het Europese toneel was dit seizoen de enige zwarte vlek. Daar heeft hij uit geleerd."

 

Poll: Moet Club Brugge zich serieus versterken om een Europese afgang te vermijden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Leko

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024