Leko krijgt vervanger Wesley cadeau: "Kan verdediging uit elkaar trekken"

Leko krijgt vervanger Wesley cadeau:
Donderdag 09 augustus 2018 - 09:50   I  

Ivan Leko zit met de gebakken peren. Hij moet Wesley (naar alle waarschijnlijkheid) zes speeldagen missen. De Braziliaanse spits is van cruciaal belang in het systeem van de Kroaat en dat beseft hij maar al te goed. Hij moet nu op zoek naar oplossingen, maar zijn die er wel?

Volgens analist bij Proximus en ex-aanvaller Nordin Jbari wel. Hij zou Dennis brengen en hem het nieuwe spitsenduo met Jelle Vossen laten vormen. Hij heeft dan wel niet hetzelfde profiel, hij kan wel duels winnen én Vossen beter laten spelen.

"Leko is verplicht om met twee spitsen te spelen. Voor mij is er geen andere mogelijkheid. Dennis is niet groot, maar wel goed in duel. Hij beweegt veel en kan een verdediging uit elkaar trekken. En daar kan Vossen van profiteren. Schrijvers? Hij is een middenvelder. Schrijvers zou te vaak afhaken en dan staat Vossen opnieuw alleen", aldus Jbari in Het Laatste Nieuws.

Niet van systeem veranderen

Leko moet volgens de ex-speler van onder andere Anderlecht en Club Brugge met twee spitsen blijven spelen. "Kijk, ik zal je iets vertellen. In België moet Club Brugge, en ook Anderlecht, altijd met twee spitsen spelen. Leko heeft zich vorig seizoen tegen Standard twee keer aangepast en twee keer verloren. Kijk naar Anderlecht. Dat was een catastrofe. Met Dimata en Santini erbij is het een héél andere ploeg. In onze competitie win je met twee goeie spitsen de match."

Poll: Wie zou jij kiezen voorin?

TAGS  I  Club Brugge  I  KV Kortrijk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024