Lukaku kan het nog niet geloven: "Het beste wat me is overkomen"

Lukaku kan het nog niet geloven:
Vrijdag 14 september 2018 - 12:08   I  

Romelu Lukaku is 25 jaar oud, maar heeft nog steeds een ongelofelijke drang om beter te worden. De spits van Manchester United en de Rode Duivels doet er dan ook alles aan om zoveel mogelijk bij te leren. Aan mentors ontbreekt het hem niet. 'Big Rom' krijgt goede raad van drie gewezen topspitsen.

Het is een publiek geheim dat Lukaku een goede band heeft met Thierry Henry, Didier Drogba en Nicolas Anelka. De drie heren zijn ontzettend belangrijk voor Lukaku. Zo heeft hij dagelijks contact met Drogba. “We praten elke dag. Hij maakt deel uit van het prcoes, al van toen ik toekwam in de Premier League", tekent Het Laatste Nieuws op uit een interview van Lukaku met de BBC.

"Ook al zitten we al jaren niet meer in dezelfde kleedkamer, is hij toch nog een deel van het proces. Op het WK was hij meestal in het hotel. Kan je het je inbeelden in het hotel van het WK? Ik had Thierry daar en Didier hier naast me. Ik moest hier zitten en alles in me opnemen. ‘Je hebt dit en dat verkeerd gedaan, maar dat deed je goed...’ Ze weten dat ik het accepteer, want ik wel echt dezelfde carrière als hen. Ze kunnen zo hard zijn als ze willen, maar ik aanvaard het, want ik wil exact hetzelfde.”

En dan is er ook nog Anelka. “Soms zie ik Nico ook. Die drie zijn de gasten die mijn alles waren toen ik opgroeide. Ik neem alle ervaringen die ze met me delen in me op. Zelfs als ze proberen om me te wijzen op de negatieve punten, is dat geen probleem. Die mannen hebben wat ik wil en ze vertellen me telkens weer: ‘Je bent gevaarlijk, want je bent sterker dan wij waren.’ Ik discussieer met Henry ook constant over snelheid. Geschoold worden door Thierry, Didier en Nico, is het beste dat me is overkomen", besluit Lukaku.

TAGS  I  Manchester United  I  Rode Duivels  I  Chelsea

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024