Maesschalck doet vreemde onthulling over Vincent Kompany

Maesschalck doet vreemde onthulling over Vincent Kompany
Vrijdag 08 juni 2018 - 09:12   I  

Vincent Kompany is de meest besproken Rode Duivel van het moment. De ervaren verdediger liep tijdens de oefenpot tegen Portugal een blessure op en het is afwachten wanneer hij opnieuw fit zal zijn. Ondertussen blijft de Belgische Voetbalbond (KBVB) mysterieus doen over de blessure van 'Vince The Prince'. Wat is er toch aan de hand?

Roberto Martinez draaide de voorbije dagen iédere keer rond de pot toen hij een vraag kreeg over de fysieke paraatheid van Kompany. "We hebben nog iets meer dan een week om te zien of Vincent fit geraakt. Tot één dag voor de eerste wedstrijd tegen Panama kunnen we nog een wissel doorvoeren in de selectie", luidde het ingestudeerde antwoord van de bondscoach.

Maakt Martinez zich écht zorgen of speelt hij een spelletje blufpoker met de verdediger van Manchester City? We hebben er het raden naar. Wie weet wil de bondscoach gewoon voorzichtig zijn en geen te positieve uitspraken doen over de o zo kwetsbare Kompany. Het is een tactiek die City-coach Pep Guardiola eerder dit seizoen ook al hanteerde. "Zolang mogelijk afwachten met Vincent, want hij kan ook op de dag van de match nog uitvallen." Zou Guardiola die raad meegegeven hebben aan zijn landgenoot Martinez? Wie weet.

De Bruyne rekent op Kompany

Kevin De Bruyne gaat er alvast van uit dat Kompany tijdig fit geraakt voor het WK. “Vincent? Dat gaat wel lukken”, aldus De Bruyne bij Sky Sports. “Hij zal klaar zijn. Misschien niet voor de eerste wedstrijden in de groepsfase. Op dat moment moet hij ook geen risico nemen. In elk geval moeten we als ploeg in staat zijn om de eerste ronde te overleven, ook zonder Vincent."

"Ik weet niet hoe hij zal reageren op zijn blessurebehandeling en hoe hij zal revalideren. Ik hoop gewoon dat hij zo snel mogelijk opnieuw fit is. Als dat het geval is, zal Vincent ons vanzelfsprekend kunnen helpen op het WK", voegde De Bruyne er nog aan toe.

Maesschalck zaait twijfel

Een ander geluid horen we dan weer bij Lieven Maesschalck, de fysiotherapeut van de Rode Duivels én de man die Kompany nu moet klaarstomen voor het WK. Hij hult zich, net als Martinez, in stilzwijgen. “We hebben bij de voetbalbond afgesproken dat de bondscoach de enige is die over dit onderwerp zal communiceren", onthult Maesschalck in La Dernière Heure. Je mag blijven proberen, maar ik zal niets zeggen over de situatie van Vincent Kompany. Het spijt me, maar ik respecteer gewoon de regels", zegt de fysiotherapeut nog. 

Poll: Geloof jij dat Kompany fit geraakt om te spelen op het WK?

TAGS  I  Kompany  I  Martinez  I  De Bruyne  I  Maesschalck

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024