'Makelaars van Kompany en Mertens nemen opmerkelijke beslissing'

'Makelaars van Kompany en Mertens nemen opmerkelijke beslissing'
Zaterdag 08 december 2018 - 21:05   I  

Sinds het grote schandaal in het Belgische voetbal is losgebarsten worden de spelersmakelaars extra in de gaten gehouden. Enkele makelaars beslisten om een verbond uit de grond te stampen om voor meer transparantie te zorgen.

De Belgian Federation of Football Agents (BFFA) werd in het leven geroepen. Makelaars die zaken in België willen doen, zullen zich moeten aansluiten bij het verbond. Toch is niet iedereen gewonnen voor het idee, zo geeft CEO Nenad Petrovic toe.

"Onze vereniging staat open voor alle tussenpersonen die voldoen aan de toelatingscriteria. Op dit moment zijn we met 22. Dat is een behoorlijk aantal als je bedenkt dat we deze vereniging in recordtijd hebben opgericht. Wij nodigen alle makelaars die ons bekend zijn uit om lid te worden", aldus Petrovic.

"Tot nog toe kregen we nog maar twee nee's: van Jacques Lichtenstein (de manager van Vincent Kompany en Dedryck Boyata, nvdr.) en van Stijn Francis (Dries Mertens en Toby Alderweireld, nvdr.). Toch representeren we nu al 80 procent van de markt."

Het is best opmerkelijk dat de managers van onder meer Kompany en Mertens niet willen toetreden tot BFFA. Wat de reden daarvoor is, is niet duidelijk.

Poll: Begrijp jij de makelaars die zich niet willen aansluiten?

TAGS  I  Napoli  I  Rode Duivels  I  Manchester City

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024