'Malinovskyi zegt Serie A vaarwel met goal tegen Juventus en trekt naar JPL'

'Malinovskyi zegt Serie A vaarwel met goal tegen Juventus en trekt naar JPL'
Zondag 18 april 2021 - 18:00   I   door Redactie

Sinds er een hele rist Rode Duivels - met Kompany en Mignolet voorop - opnieuw voor de Jupiler Pro League kozen, wordt een terugkeer naar België steeds minder als een degradatie gezien.

En dat voorbeeld wordt steeds meer gevolgd, ook door niet-Rode Duivels en buitenlanders. Club Brugge zag zo Stefano Denswil terugkeren en kan daar straks ook Ruslan Malinovskyi (27) aan toevoegen.

Dat wordt althans voor waarheid verkondigd in de wandelgangen bij zijn huidige club Atalanta. De Oekraïnse middenvelder speelde zich zondag wel in de kijker met de winninggoal tegen Juventus (1-0), maar schijn bedriegt.

Want Malinovskyi was slechts een invalbeurt van amper 18 minuten gegund. Het verhaal van zijn seizoen, waarin hij nooit een vaste plaats kon veroveren. De Oekraïner trok in de zomer van 2019 van KRC Genk naar Atalanta, maar is ook in zijn tweede seizoen slechts invaller.

Illusie

In januari, toen er al interesse was vanuit België én andere landen, hield Malinovskyi de boot nog af. In de hoop en met het geloof dat hij een basisspeler zou worden, maar die illusie heeft hij nu laten varen.

En naar verluidt heeft hij zijn zinnen gezet op een terugkeer naar België, meerbepaald Club Brugge waar hij verenigd zou worden met Philippe Clement, de trainer waaronder hij met KRC Genk kampioen werd.

Antwerp

Ook zijn ex-ploeg zou nog altijd belangstelling tonen, maar blauw-zwart (dat in januari al ver wilde gaan voor Malinovskyi) zou zijn voorkeur wegdragen. Hij zou alleszins een serieuze versterking zijn op het middenveld en de concurrentie aanscherpen. Ook Antwerp lonkt naar Malinovskyi, maar op de Bosuil willen ze financieel niet zo ver gaan als Club.

Poll: Wie zal volgens jou wijken als Malinovskyi effectief komt?

TAGS  I  Atalanta  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Juventus

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024