Mannaert geeft toe: "Toen werden we echt wel nerveus"

Mannaert geeft toe:
Maandag 14 mei 2018 - 13:17   I  

Club Brugge ging met een karrenvracht aan punten play-off 1, maar zag die voorsprong wel plots slinken. De nederlaag thuis tegen Anderlecht bracht alles terug op een zakdoek, maar Club Brugge kon de rust bewaren en gisteren op het veld van Standard uiteindelijk de titel binnenhalen.

Vincent Mannaert vertelde vandaag in VTM Nieuws dat de nervositeit wel degelijk in de groep was gekropen. Hét moment waar de twijfel echt kwam kijken was tijdens de rust tegen Charleroi. Club stond toen 1-0 in het krijt in een wedstrijd die niet verloren mocht worden.

"We hebben altijd intern de rust kunnen bewaren. Na het verlies tegen Anderlecht wisten we dat het nog moeilijk ging worden, want we moesten plots misschien zelfs 7/9 halen. Winnen op Charleroi was belangrijk en dat is gelukt. Bij rust was er wel twijfel, maar toen heeft de ploeg goed gereageerd", aldus Mannaert.

Leko, de architect

Mannaert koos Leko als nieuwe coach van Club Brugge en haalt nu zijn grote gelijk. "Ik zou mijn job niet goed als het een gok was. Ik was ervan overtuigd dat hij een plan had en een duidelijke voetbalvisie. Het is altijd afwachten of het klikt met de coach en de kleedkamer, maar dat is nu wel gebleken."

Volgend jaar wacht de Champions League en daarin wil Brugge beter doen dan de 0/18 van vorige keer. "We hebben het Europees niet goed gedaan en dat is belangrijk voor Club. Daar gaan we nu een doelstelling van maken en we willen ons daar tonen", aldus Mannaert.

Poll: Zou Club Brugge bij puntenverlies in Charleroi ook kampioen geworden zijn?

TAGS  I  Club Brugge  I  Mannaert

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024