Mannaert: "Ze doen mij denken aan AA Gent in hun kampioenenjaar"

Mannaert:
Zaterdag 16 december 2017 - 13:37   I  

Morgen staan met Anderlecht en Club Brugge de twee titelkandidaten lijnrecht tegenover elkaar. Iedereen verwacht dat een van die twee clubs op het einde van het seizoen de kampioenentrofee in de lucht zal mogen steken.

Toch staat Charleroi daar maar mooi op die tweede plek op slechts zes punten van leider Club Brugge. In de Play-Offs zouden dat zelfs maar 3 punten worden. Peanuts dus.

Mannaert rekent Charleroi dus nog steeds tot een van de kandidaten. In Het Laatste Nieuws maakte hij zelfs de vergelijking met AA Gent, toen ze kampioen werden in 2015.

“Dit Charleroi doet mij denken aan AA Gent in hun kampioenenjaar in 2015. AA Gent had toen voor de winterstop 39 punten. Onze filosofie is: als je voor de winterstop 40 punten hebt, doe je mee voor de titel. Met nog drie speeldagen te gaan, heeft Charleroi er nu al 38. Ze leven op dat enthousiasme. Die stressfactor is er niet. Ze spelen nog thuis tegen Genk, en moeten naar Gent en Zulte Waregem. Als ze daar doorkomen, dan wordt Charleroi een héél lastige klant voor de titel.”

Ook Vanholsbeeck is onder de indruk van Mazzu en co. Zij kwamen nog maar net winnen op het veld van Anderlecht en met een straffe prestatie. Charleroi is volgens hem een goede ploeg.

Dat is een goeie ploeg. Ze hebben geen sterren, maar heel complementaire spelers. En hun aanval met Rezaei en Benavente is er eentje om U tegen te ­zeggen. Ik heb zondag met open mond zitten kijken hoe ze ons met 1-3 klopten. Ik wist: als we 0-1 ­achterkomen, krijgen we het heel moeilijk. Wat ook gebleken is.”

Poll: Is Charleroi een titelkandidaat?

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht  I   Charleroi  I   Vanholsbeeck  I   Mannaert

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024