‘Marc Coucke broedt op érg opmerkelijk plan met Anderlecht’

‘Marc Coucke broedt op érg opmerkelijk plan met Anderlecht’
Maandag 17 februari 2020 - 07:00   I   door Redactie

Het Belgische voetballandschap is dezer dagen in de ban van het nieuwe mediacontract. De Pro League accepteerde het bod van Eleven Sports, maar AA Gent en Antwerp stapten voorlopig niet mee in het verhaal.

Wat Antwerp betreft, heeft de beslissing alles te maken met geld. The Great Old voelt zich te zwaar benadeeld ten opzichte van de G5. De clubleiding hoopt dan ook meer te verdienen aan het nieuwe mediacontract.

Kijkcijfers

In dat opzicht heeft Anderlecht-voorzitter Marc Coucke alleszins een érg opmerkelijk plan. Hij stelde binnen de Pro League al voor om het TV-geld te verdelen op basis van de kijkcijfers. Dat zou ook Antwerp goed uitkomen, aangezien het veel fans heeft.

Voor Coucke is het dan weer een manier om zich in te dekken tegen de slechte resultaten van Anderlecht. Mocht het TV-geld volgend seizoen immers verdeeld worden op basis van de eindklassering van dit seizoen, zou Anderlecht daar niet zo wel bij varen als andere teams uit de G5. Of Coucke zijn plan erdoor krijgt, is nog niet duidelijk.

Poll: Vind jij dit een goed idee van Coucke?

TAGS  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Standard  I  AA Gent  I  voetbal  I  sport  I  v24

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024