'Marc Coucke is dé reden waarom Anderlecht naast Sels en Mbemba grijpt'

'Marc Coucke is dé reden waarom Anderlecht naast Sels en Mbemba grijpt'
Woensdag 13 juni 2018 - 10:00   I  

De onderhandelingen leken goed op te schieten en de spelers in kwestie hadden zelfs al een akkoord met Anderlecht, maar plots liggen de kaarten helemaal anders. Marc Coucke en Luc Devroe zouden de komst van twee van hun voornaamste targets deze zomer, Matz Sels en Chancel Mbemba, uit hun hoofd moeten zetten.

Hoe is het eigenlijk zover kunnen komen? Het Nieuwsblad meldt dat het alles te maken heeft met geld. Het financiële plaatje is enorm belangrijk voor Newcastle United. De Engelsen willen graag af van Sels en Mbemba, maar de twee spelers mogen niet vertrekken tegen bodemprijzen.

The Magpies legden drie jaar geleden 12 miljoen euro op tafel voor Mbemba en betaalden daarnaast ook nog eens 6,6 miljoen euro aan AA Gent voor Sels. Het spreekt voor zicht dat het Newcastle-bestuur een groot deel van het geïnvesteerde geld wil recupereren, maar dat zal dan toch niet via Anderlecht zijn.

Vraag en aanbod

Voorzitter Marc Coucke wil immers niet meer dan 4 miljoen euro betalen voor de komst van Mbemba, en dat is een probleem en dé reden voor het afspringen van de deal. De Congolees kan ook naar FC Porto en de Portugezen willen wél meer investeren. Ook in het geval van Sels is er een te groot gat tussen vraag en aanbod. En zo dreigt Anderlecht plots naast twee van zijn belangrijkste targets te grijpen.

Poll: Is Mbemba meer dan 4 miljoen euro waard?

TAGS  I  Mbemba  I  Sels  I  Anderlecht  I  Newcastle United

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024