Marc Coucke weigerde terugkeer van absolute publiekslieveling bij RSCA

Marc Coucke weigerde terugkeer van absolute publiekslieveling bij RSCA
Zaterdag 15 september 2018 - 08:37   I  

RSC Anderlecht haalde deze zomer tal van nieuwe spelers. Marc Coucke en Luc Devroe hielden bij quasi al die transfers dezelfde lijn aan. Ze kochten jong en toekomstgericht in.

Het is één van de redenen waarom een terugkeer van een oude bekende niet aan de orde was. Nochtans had niemand minder dan Guillaume Gillet (34) graag teruggekeerd naar het Constant Vanden Stockstadion.

"Mijn manager sprak met het nieuwe Anderlecht-bestuur"

“Ik had niet echt de intentie om terug te keren naar België. Ik hou nog steeds mooie herinneringen over aan mijn periode bij Anderlecht. Het afscheid daar was emotioneel en is me altijd bijgebleven”, steekt Gillet van wal in La Capitale.

Spelen voor een concurrent van Anderlecht was geen optie. Een terugkeer naar paars-wit eveneens niet. Al droomde Gillet er wel eventjes van. “Ik stond open voor een voorstel van Anderlecht. Mijn manager sprak ook met het nieuwe management. Alleen houden zij er een andere filosofie op na. Ze halen geen anciens terug.”

Vier titels

Gillet speelde tussen 2008 en 2016 bij Anderlecht en werd er vier keer kampioen. Hij kwam meer dan 300 keer uit voor de Brusselse formatie en groeide er uit tot een absolute publiekslieveling. Uiteindelijk tekende de middenvelder deze zomer bij de Franse tweedeklasser Lens.

Poll: Had Anderlecht Gillet moeten terughalen?

TAGS  I  Anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024