Martinez heeft kopzorgen voor Frankrijk: "Dit komt bijzonder ongelegen"

Martinez heeft kopzorgen voor Frankrijk:
Maandag 09 juli 2018 - 12:00   I   door Redactie

Roberto Martinez overklaste zijn collega Tite op tactisch vlak tijdens de wedstrijd tegen Brazilië. Tegen Frankrijk belooft het echter moeilijker te worden.

"'s Nachts na de wedstrijd tegen Brazilië op het vliegtuig terug naar het basiskamp nabij Moskou gingen de gedachten van de staf al meteen uit naar het duel tegen Frankrijk", schrijft HLN. "'Les Bleus' voetballen in een 4-2-3-1, met een dodelijke rechterflank (Pavard en Mbappé), een zwervende spits (Griezmann), en een '9' (Giroud) die een behoorlijke techniek koppelt aan een uitstekend kopspel."

"Frankrijk is in de ogen van Martínez een elftal dat tactisch veel gevarieerder en matuurder is dan Brazilië. Was het strijdplan van Martínez tegen de Seleção al lang op voorhand duidelijk, dan bezorgt de Franse flexibiliteit hem meer kopzorgen. Griezmann kan ineens linksbuiten gaan spelen - waarbij Tolisso of Matuidi inzakt - in een 4-3-3. De backs Pavard en vooral Hernandez zijn fusees die voor bijkomende diepgang zorgen."

"De schorsing van Meunier komt bijzonder ongelegen"

"En Frankrijk bezit heel veel gestalte. De bondscoach stuurde de middag voor de wedstrijd tegen Brazilië signalen van enorm zelfvertrouwen uit. Dit keer is hij op zijn hoede. Op rechts maakt Kylian Mbappé grote indruk op dit WK. De schorsing van Thomas Meunier komt bijzonder ongelegen voor Martínez. In een ideale wereld had hij zijn linkerflank met Vertonghen, Chadli en Hazard behouden om het gevaar-Mbappé en de oprukkende Pavard op te vangen. Nu is de kans groot dat Chadli dient te depanneren op rechts."

"De keuze voor Carrasco of Vertonghen (en de inbreng van Vermaelen) zal afhangen van hoe Martínez de wedstrijd wil aanpakken. Wil hij resoluut het initiatief nemen of schaakt de bondscoach? t Is allemaal minder helder dan tegen de Seleção..."

Poll: Zal Martinez de juiste tactiek vinden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Frankrijk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024