Martinez legt tactiek bloot en onthult wat er zeker moet veranderen

Martinez legt tactiek bloot en onthult wat er zeker moet veranderen
Zondag 10 juni 2018 - 18:00   I  

Robert Martinez heeft het tactische plaatje zo goed als helemaal uitgestippeld. In de oefeninterlands tegen Portugal en Egypte was het nog zoeken voor de Rode Duivels maar tegen Costa Rica weet de bondscoach wat er nog moet veranderen.

“Morgen wil ik graag extra beweging zien in het aanvallende compartiment, maar tegelijk mogen we onze verdedigende stabiliteit niet overboord gooien. Tegen Egypte en Portugal zat dat wel snor. Verder hoop ik nog steeds op extra automatismen. Ik zou graag spelers zien die anticiperen op elkaars bewegingen, veeleer dan vanuit de reactie te voetballen”, laat Roberto Martinez weten op de persconferentie eerder op de dag.

De Spaanse oefenmeester blijft steevast bij zijn formatie. “Ik blijf ook vasthouden aan onze driemansdefensie. Het wordt interessant om te zien hoe we reageren op het Costa Ricaanse aanvalstrio. Ik hoop dat onze spelers. We weten goed genoeg hoe we kunnen overschakelen naar vier man achteraan, dus ik denk niet dat we dat nog moeten proberen”, wordt Martinez geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Voorbereiding

Roberto Martinez ziet dat de Belgische nationale ploeg een goede voorbereiding heeft afgewerkt. “In de eerste plaats ben ik trots op de voorbereiding die we tot dusver hebben afgewerkt. Er was een en ander te doen om ons verblijf in België, maar de afgelopen weken hebben bewezen dat dit de beste keuze was”, aldus de bondscoach.

Poll: Heeft Martinez hier gelijk?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Martinez

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024