Mertens duidt opmerkelijke meest technische Rode Duivel aan: "Niet Hazard"

Mertens duidt opmerkelijke meest technische Rode Duivel aan:
Donderdag 17 mei 2018 - 13:52   I  

Het Wereldkampioenschap in Rusland komt dichterbij. Maandag maakt Martinez de selectie van de Rode Duivels bekend. Enkele grote namen zijn al zeker van een plek in de selectie. Zo ook Dries Mertens.

In een openhartig gesprek met RTBF deed Mertens enkele opvallende onthullingen. Zo kwam eerder al de grappige anekdote van Timmy Simons naar buiten. Maar wie zou technisch het sterkst zijn bij de Rode Duivels? “Iedereen denkt bij zo’n vraag aan Hazard, maar doe mij toch maar Jan Vertonghen. Voor zo’n grote kerel én voor een verdediger heeft hij echt veel techniek.”

Ook over de kritiek die Romelu Lukaku constant over zich heen krijgt door zijn balaanname heeft Mertens een duidelijke mening. “Hij is daarin sterk verbeterd. mensen lachen soms met zijn controles, maar hij is zo iemand die dan na de training 20 ballen neemt en daar op oefent. Ik heb veel respect voor zijn doorzettingsvermogen op dat vlak.”

“Jan Vertonghen en Mousa Dembele. Dat zijn twee gekken samen”, besluit Mertens. De snelle aanvaller zou ook voor een vertrek staan bij Napoli. De afkoopsom van zijn contract is maar 27 miljoen euro en Manchester United en enkele Chinese clubs houden de situatie in de gaten.

Poll: Is Vertonghen de Rode Duivel met de meeste techniek?

TAGS  I  Mertens  I  Rode Duivels  I  Vertonghen  I  Lukaku

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024