Meunier hakt knoop door over transfer: "Het WK veranderde alles"

Meunier hakt knoop door over transfer:
Donderdag 09 augustus 2018 - 08:25   I  

Thomas Meunier was een van de uitblinkers bij de Rode Duivels op het WK. Na een aarzelende start bewees hij dat hij een onmisbare schakel is in het systeem van Roberto Martinez. Een knalprestatie tegen Brazilië was een eerste grote bewijs, zijn afwezigheid tegen Frankrijk zette dat dan weer op een droevige manier in de verf.

Nu is Meunier terug in Parijs waar hij met PSG op zoek gaat naar een nieuwe landstitel. Vorig seizoen zat hij al te vaak op de bank en hij heeft daar nooit een geheim van gemaakt dat die situatie voor hem onhoudbaar was geworden. Een transfer drong zich dan ook op.

Alleen liggen de kaarte nu anders. Zo vertelt Meunier in L'Avenir dat het WK alles heeft veranderd voor de flankspeler. "Ik heb wat met het bestuur gepraat en ze hebben me verteld dat ze op mij rekenen. Mijn WK heeft duidelijk heel wat veranderd en ze willen mijn contract (nu nog tot 2020) zelfs verlengen", aldus Meunier.

"Ik ga me hier bewijzen"

Tweede keuze wil hij dus niet meer zijn, maar Meunier heeft door zijn sterke prestaties op het WK wel betere kaarten om uit te spelen. Hij wil zich dan ook bewijzen in Parijs. "Er is contact geweest met enkele grote clubs, maar het lijkt mij evident dat ik in Parijs bewijs. Ik wil PSG niet verlaten met het gevoel dat ik er niet alles uithaalde. Door de blessure van Alves begin ik met een voorsprong aan het seizoen. Met sterke prestaties wil ik mijn plek kunnen verzekeren", besluit een strijdvaardige Meunier.

Poll: Wordt Meunier dit seizoen basisspeler?

TAGS  I  PSG  I  Rode Duivels

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024