Michel Louwagie geeft er de brui aan: "Het is welletjes geweest"

Michel Louwagie geeft er de brui aan:
Zaterdag 12 mei 2018 - 20:32   I  

Michel Louwagie heeft er alweer een turbulent seizoen opzitten als manager van AA Gent. Eerst was er het mislopen van Europees voetbal, daarna de slechte start in de competitie en het afscheid van Hein Vanhaezebrouck. Nu is er dan weer het ontslag van Bernd Thijs en de problemen in play-off 1. Dan zou je bijna nog vergeten dat Louwagie ook nog eens voorzitter is van de Belgische zwembond.

Maar daar komt nu een einde aan, want Louwagie zal geen nieuw mandaat als voorzitter meer opnemen. Dinsdag wordt er een nieuwe voorzitter verkozen. “20 jaar, ik denk dat het welletjes is geweest”, vertelt hij in Krant van West-Vlaanderen. “Het is tijd voor vernieuwing en verjonging.”

Louwagie kent de voetbalwereld en de zwemwereld dus door en door en is daarom de geschikte persoon om beide te vergelijken. Zo ziet hij dat zwemmers in het algemeen veel meer moeten trainen dan voetballers, die de laatste jaren wel een tandje hebben bijgezet. "“Het verschil is enorm natuurlijk. Een zwemmer moet leven voor zijn sport, anders haalt hij zijn doelen niet. Heel veel én hard trainen, het kan niet anders. Dat was al zo in mijn tijd – als zwemmer heb ik ook ettelijke uren baantjes getrokken – en dat is zeker niet veranderd. In het voetbal wordt er de laatste jaren ook hard getraind in bepaalde periodes, dat moet ik benadrukken. Vroeger was dat niet altijd zo."

"Ze verdienen peanuts"

Ook de bedragen zijn een gigantisch verschil. “Zwemmers moeten harder trainen en verdienen peanuts. Daarom is het zo dat je als zwemmer enorm gedreven moet zijn, anders hou je het niet vol. Voor de media-aandacht moet je trouwens ook niet echt gaan zwemmen. Naar grote kampioenschappen toe krijgen de topzwemmers de pers over de vloer, maar de anderen…”

Poll: Denk je dat voetballers hard trainen?

TAGS  I  AA Gent  I  Louwagie

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024