Mogi Bayat hard aangepakt: "Politie zette wapen tegen het hoofd"

Mogi Bayat hard aangepakt:
Woensdag 10 oktober 2018 - 18:20   I  

Mogi Bayat (44) werd woensdagochtend opgepakt door de federale politie omwille van zijn aandeel in een groot schandaal in het Belgische voetbal. Er loopt een grootschalig onderzoek naar financiële fraude, witwassen in het voetbalmilieu én matchfixing in de Jupiler Pro League en Bayat zou dé spilfiguur in dat alles zijn.

Over zijn cliënt kon advocaat Jean-Philippe Mayence nog niet meer informatie geven, maar hij reageerde bij de Franstalige krant La Dernière Heure wel verbolgen op de manier waarop Bayat werd opgepakt.

“De politie viel bij zonsopgang binnen bij mijn cliënt. Alle agenten waren gewapend en droegen een kap. Ze beukten deuren in en zetten zelfs een wapen tegen het hoofd van mevrouw Bayat, allemaal voor de ogen van de kinderen", aldus Mayence.

"Alsof het om terroristen ging. Ik begrijp dat er vroeg op de dag wordt ingegrepen bij zo’n gevallen. Maar mensen behandelen alsof ze een gevaar zijn voor de openbare veiligheid, was misschien niet nodig.”

Aanhouding verlengd naar 48 uur

Over de situatie van Bayat kon en wou Mayence weinig kwijt. “Op dit moment hebben we nog geen nieuws over mijn cliënt. We hebben gevraagd of we met hem konden praten, maar dat is ons geweigerd."

"Er werd ons verteld dat het verhoor pas voor vanavond of morgen zal zijn. Nu de aanhouding verlengd is van 24 naar 48 uur, is het volgens mij niet de bedoeling dat meneer Bayat niet met zijn advocaat mag praten. Er wordt ons niks verteld.”

TAGS  I  Bayat

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024