Motor van Barcelona sputtert, Courtois mag weer dromen van de titel

Zondag 10 februari 2019 - 22:37   I   door Redactie

FC Barcelona is zondagavond, op bezoek bij Athletic Bilbao, voor de derde opeenvolgende keer niet verder geraakt dan een gelijkspel. Lionel Messi en co bleven in het Baskenland op een 0-0-gelijkspel steken.

Tijdens de eerste helft hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Barça had veel balbezit, maar was nauwelijks gevaarlijk. Bilbao kreeg de beste kansen, maar kwam niet tot scoren.

Na de rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. Bilbao moest de bal aan Barcelona laten, maar kreeg opnieuw de beste kansen. San José en Williams kregen uitgelezen kansen, maar vonden een sterke ter Stegen op hun weg.

Real is terug

Het bleef bij 0-0 en dat is vooral slecht nieuws voor Barça. Het ziet zijn voorsprong op eerste achtervolger Real Madrid nu slinken tot zes punten. Dat wil zeggen dat Thibaut Courtois en co ondanks een belabberde start van het seizoen plots toch weer titelkandidaat zijn. Zeker met de Clasico die in aantocht is kan het nog heel spannend worden in de Spaanse competitie.

Poll: Gaat Barcelona dit seizoen kampioen worden?