Nederlandse pers: “Sindsdien zijn de Belgen niet meer te stoppen”

Nederlandse pers: “Sindsdien zijn de Belgen niet meer te stoppen”
Dinsdag 11 september 2018 - 23:36   I  

Ook onze buurlanden zagen de Rode Duivels een eenvoudige zege boeken tegen IJsland. Vooral bij het Nederlandse Algemeen Dagblad zijn ze best onder de indruk van het vormpeil van de Belgen.

“België kon in IJsland op jacht naar een doelsaldo van +100. Daar was in IJsland nog één goal voor nodig. En dat terwijl de Rode Duivels pas op 26 mei 2014 voor het eerst in 106 jaar tijd een positief doelsaldo behaalden.”, schrijft het AD. “Sindsdien zijn de Belgen niet meer te stoppen en dat bleek ook in IJsland. Eden Hazard zorgde na een half uur spelen vanaf de stip voor het doelsaldo van +100 en daar zou het niet bij blijven. Romelu Lukaku zorgde nog voor rust voor de 2-0 én de beslissing.”, aldus de Nederlandse krant.

Het Franse L’Équipe had het over een mooie overwinning van België, dat geen enkele moeite had om de IJslanders te kloppen. Bild uit Duitsland heeft het over "soevereine Belgen". Al vragen ze zich vooral af wat er met de IJslanders aan de hand is.

"Als een wervelwind"

In Spanje zag Marca België zijn gewoonte verder zetten: veel scoren. "In de aanloop naar het WK was België samen met Duitsland met 43 doelpunten de best scorende ploeg. Ook in Rusland zelf deed niemand beter dan de 16 goals van de Belgen." Marca zag ook dat Eden Hazard en Romelu Lukaku elkaar perfect aanvoelen. "Ze zijn als een wervelwind", aldus de Spaanse krant.

 

TAGS  I  Rode Duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024