'Nieuw stadion Anderlecht in stroomversnelling dankzij slimme Coucke'

'Nieuw stadion Anderlecht in stroomversnelling dankzij slimme Coucke'
Vrijdag 18 mei 2018 - 08:00   I  

Marc Coucke komt sinds de overname van Anderlecht elke dag wel in de media. De voorzitter is het gewend om in de schijnwerpers te staan en gaat daar ook erg goed mee om. Waar hij nog goed mee omgaat is met geld. De flamboyante zakenman bedenkt steeds wel een plan om alles zo goed mogelijk te benutten.

Daarom is Coucke nu van plan om te sponsoring aan te pakken. Dat betekent dat BNP Paribas Fortis - de vroegere Generale Bank - mogelijk van de shirts verdwijnt. Dat weet Het Laatste Nieuws. Coucke wil meer inkomsten generen uit de sponsoring, ook uit de shirtsponsoring, en wil daarom onderhandelen met BNP Paribas Fortis. Al is het nog maar de vraag of zij in zijn verhaal willen instappen.

Anders gooit Coucke het wel over een andere boeg en dat zou Anderlecht kunnen leiden naar een nieuw stadion. Daarmee zou Coucke bovendien twee vliegen in één klap slaan. Allianz zou namelijk een mogelijke opvolger zijn voor de huidige sponsor en dat opent natuurlijk perspectieven.

Nieuw stadion

Coucke droomde al vanaf het begin van een nieuw stadion voor Anderlecht en heeft ook duidelijke plannen. Allianz bouwde eerder al stadion voor enkele voetbalploegen. Het Laatste Nieuws ziet alvast een vruchtbare samenwerking aankomen.

'Afgelopen jaar was Allianz al de shirtsponsor van paars-wit in de Europese wedstrijden. Al manifesteren de Duitsers zich in de rest van Europa toch vooral als investeerder in voetbalstadions. De Allianz Arena van Bayern München is het bekendste voorbeeld, Juventus heeft zijn Allianz Stadium en in Nice staat de Allianz Riviera. Ook Anderlecht heeft nog een stadion te bouwen.'

 

Poll: Is een nieuw stadion belangrijk voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Coucke

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024