Nieuwe kalender voor het seizoen: Club Brugge opent tegen Eupen

Nieuwe kalender voor het seizoen: Club Brugge opent tegen Eupen
Dinsdag 12 juni 2018 - 11:20   I  

Het wereldkampioenschap in Rusland staat voor de deur, maar ook het competitievoetbal staat niet stil. De kalender van de Jupiler Pro League voor het seizoen 2018-2019 zal om 12u door de KBVB bekend gemaakt worden. Landskampioen Club Brugge begint op zondag 29 juli, om 14u30, thuis tegen Eupen.

Club Brugge speelt overigens op 22 juli, om 20u, tegen bekerwinnaar Standard de supercup. De eerste 'Super Sunday' staat op speeldag acht op het programma. Anderlecht neemt het dan op tegen Standard in het Constant Vanden Stockstadion terwijl Club Brugge naar AA Gent trekt om de Slag van Vlaanderen uit te vechten.

Ook tijdens het kerstvoetbal staan er een paar mooie affiches op het programma. KRC Genk neemt het op tegen AA Gent en KV Kortrijk vecht het prestigieuze burenduel uit met Zulte Waregem. Charleroi en Standard sluiten het jaar af met een Waalse derby. Op de slotspeeldag (in het eerste weekend van maart) ontvangt Club Brugge in eigen huis STVV, krijgt Standard Moeskroen op bezoek, speelt AA Gent in Waregem en trekt Anderlecht naar Lokeren, zo meldt Het Nieuwsblad.

Play-offs

De Pro League heeft de exacte speelmomenten voor de eerste zeven speeldagen al vastgelegd. Voor de speeldagen 8 tot en met 30 is al bekend wie tegen wie speelt in welk weekend, maar de exacte dag en startuur worden later bepaald in samenspraak met de rechtenhouders. Op 18 maart wordt de kalender van de play-offs pas bekendgemaakt.

Poll: Wie wordt volgend seizoen kampioen?

TAGS  I  AA Gent  I  RC Genk  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  Antwerp  I  KV Oostende  I  KV Mechelen

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024