Nieuwe rel bij Duitse nationale ploeg: “Özil en Gündogan verbannen!”

Nieuwe rel bij Duitse nationale ploeg: “Özil en Gündogan verbannen!”
Woensdag 13 juni 2018 - 21:00   I  

Wordt dit het WK van de schandalen? Het wereldkampioenschap in Rusland is nog niet begonnen of er is al heel wat commotie ontstaan rond de selecties bij enkele landen. Zo is er weer een nieuwe rel bij de Duitse nationale ploeg nadat Mesut Özil en Ilkay Gündogan op de foto zijn gegaan met Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

En die foto deed heel wat stof opwaaien in Duitsland. Het tweetal heeft ook al laten weten zeer aangeslagen te zijn door al de negatieve reacties van het Duitse publiek. Ex-Bayern München-middenvelder Stefan Effenberg snapt echter volledig waarom Özil en Gündogan hard worden aangepakt.

De Duitse voetbalbond (DFB) besloot om het duo toch te laten afreizen naar het WK in Rusland maar als het aan Effenberg lag werden de twee spelers verbannen. “Als je altijd je eigen waarden vooropstelt, zoals de DFB altijd doet en probeert uit te dragen, dan is de enige juiste oplossing om deze twee spelers te verbannen”, laat Effenberg weten tegenover T-Online.

Effenberg werd zelf in 1994 uit de selectie gezet toen hij in een duel met Zuid-Korea zijn middelvinger opstak naar het Duits publiek. “De DFB reageerde destijds niet zoals nu. Ik kan daarom ook geen lijn vinden in de wijze waarop de bond opereert. Özil en Gündogan hebben geluk gehad dat de DFB niet consistent en snel heeft gehandeld." De eerste wedstrijd van Duitsland is komende zondag tegen Mexico. Vervolgens staan Zweden (23 juni) en Zuid-Korea (27 juni) op het programma.

Poll: Vind jij dat Özil en Gündogan verbannen moeten worden?

TAGS  I  Duitsland  I  Low  I  Ozil  I  Gundogan  I  Effenberg

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024