Nieuwe Sporza-analiste schoffeert Belgische fans: "Jullie zijn het probleem"

Nieuwe Sporza-analiste schoffeert Belgische fans:
Donderdag 14 juni 2018 - 22:01   I   door Redactie

Red Flame Heleen Jaques maakt tijdens het WK haar debuut als analiste. Het wordt na Imke Courtois de tweede vrouwelijke analiste die de VRT lanceert. Ze neemt in een interview met Knack alvast geen blad voor de mond en haalt uit naar de fans van de Rode Duivels. Die moeten dringend meer achter hun team gaan staan, stelt ze.

De grote zwakte bij de Rode Duivels zijn niet de spelers, maar de fans. Althans, dat beweert Jacques toch. "Wat de zwakte is bij de Belgen? Dit zal een raar antwoord lijken, maar ik zeg: bij het publiek. Die oefenmatch tegen Portugal was frappant. Zo veel negativiteit, hoewel we gelijkspeelden tegen de Europese kampioen. Het stadion straalde geen winnaarsdrang uit, geen: we gaan ervoor. Ik vrees dat zoiets zich overplant op de spelers."

"Elke voetballer is in de eerste plaats letterlijk een speler, die plezier wil hebben in wat hij doet", vervolgt Jacques. "Een schouderklopje doet altijd deugd, ook wanneer je bakken geld verdient. Ik heb het gevoel dat wij de Rode Duivels te weinig warmte geven. Vergelijk dat met hoe een land als Panama, onze eerste tegenstander, naar Rusland trekt. Hun eerste WK ooit: dat wordt een feest, hè. Enthousiasme alom, het volk staat achter de ploeg, wat er ook gebeurt. Indien wij de Rode Duivels die overtuiging kunnen bezorgen, dan spelen ze twintig procent beter."

"Kwalificatie is binnen"

Aan de kwalificatie voor de achtste finales twijfelt Jacques niet. "Panama wordt geen makkie, denk ik. In maart kregen ze van Zwitserland 6-0 rond hun oren in een oefenmatch. De Panamezen zullen een muur bouwen, maar met de kwaliteit die wij hebben, moet je sowieso winnen. Tunesië is hetzelfde verhaal, maar dan met een sterkere verdediging en vooral: zij kunnen aanvallend nog dreigen ook. Toch zegt de logica dat we twee keer winnen. Daarmee is de kwalificatie voor de volgende ronde al binnen."

Poll: Heeft Jacques gelijk?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Jacques

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024