‘Nu al een garantie: Déze drie topclubs zullen met zekerheid play-off 1 spelen’

‘Nu al een garantie: Déze drie topclubs zullen met zekerheid play-off 1 spelen’
Zaterdag 17 september 2022 - 16:00   I   door Redactie

Peter Vandenbempt krijgt iedere week de kans om bij Radio 1 zijn zegje te doen over het voetbal. De analist koos ervoor om zich niet enkel op de crisis van Anderlecht te focussen en meer naar de andere Belgische topclubs te kijken.

Door dat te doen komt hij tot een verrassende vaststelling: “Het is een beetje roekeloos, maar ik zou Antwerp, Club en Genk al durven opschrijven voor de top 4.” De nummers één, twee en drie hebben een gat geslagen op de rest van de Belgische ploegen.

Om in thema van de afgelopen Vuelta te blijven smijt Vandenbempt er een koersmetafoor tegenaan: “Een kopgroep van drie met Evenepoel, Van Aert en Pogacar is in een zware bergrit weggereden. Ondanks de cols die nog volgen weet de rest dus al dat ze voor plaats vier spelen”, aldus Vandenbempt bij Radio 1.

Vandenbempt ziet wel een verschil tussen de drie koplopers: “Antwerp en Club doen het zakelijker dan Genk.” Van Bommel zegt dan ook zelf dat het voetballend nog beter moet: “Als je terwijl je dat zegt alle matchen wint, dan is dat toch niet slecht”, concludeert Vandenbempt

Geld

“Het is niet toevallig dat Antwerp, Club en Genk op verschillende manieren de rijkste ploegen van het land zijn”, vervolgt de analist. “Wie het meeste geld heeft én het ook nog eens goed besteedt, eindigt automatisch vooraan in het klassement.”

Poll: Denk jij dat Genk, Club en Antwerp alledrie play-off 1 zullen halen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Union  I  v24

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022

woensdag 28 september 2022