"Of België wereldkampioen kan worden? Absoluut!"

Maandag 09 juli 2018 - 22:14   I   door Redactie

Eric Gerets, één van de spelers die de halve finale van het WK in 1986 bereikte, gelooft dat de Rode Duivels wereldkampioen kunnen worden. Dan moeten de Belgen morgen wel al zeker voorbij Frankrijk in de halve finale.

"Of België wereldkampioen kan worden? Absoluut! Het is een plezier om deze ploeg zo vaak te zien scoren. Met 14 goals in  5 matchen hebben ze nu al 2 doelpunten meer gemaakt dan wij in 7 wedstrijden in 1986", aldus Gerets in L'Equipe.

"Deze ploeg heeft een enorm potentieel. Ze hebben op alle posities spelers van grote klasse. Zelfs de invallers, zoals Adnan Januzaj, die z'n klasse getoond heeft met z'n goal tegen Engeland. Ik denk dat ze een goede kans maken om wereldkampioen te worden. Ze spelen bij grote clubs waar ze elke week moeten knokken om belangrijke matchen te winnen. Dat geeft hen iets extra ten opzichte van mijn generatie."

Martinez

Ook bondscoach Roberto Martinez krijgt lof van Gerets. "Wat hij gepresteerd heeft, is bijzonder sterk. In de 1/8e finale tegen Japan heeft hij met Chadli en Fellaini twee cruciale wissels doorgevoerd. Zonder die ingrepen was België uitgeschakeld. Daarna tegen Brazilië was zijn systeem buitengewoon. Ik was eerst verrast dat hij Lukaku vooraan op rechts zette, Chadli centraal en De Bruyne als valse 9. Maar wanneer De Bruyne vooraan ruimte krijgt, maakt hij het verschil."

Poll: Kunnen de Belgen wereldkampioen worden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Gerets

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024