OFFICIEEL: Spanje ontslaat bondscoach Lopetegui daags voor WK

OFFICIEEL: Spanje ontslaat bondscoach Lopetegui daags voor WK
Woensdag 13 juni 2018 - 12:05   I  

Dinsdag raakte bekend dat Julen Lopetegui de nieuwe trainer van Real Madrid wordt. Hij zou na afloop van het WK met Spanje Zinédine Zidane opvolgen. Al is het mogelijk dat Lopetegui het wereldkampioenschap in Rusland zelfs niet meer meemaakt. Spaanse media melden immers dat Lopetegui de nationale ploeg één dag voor de start van het WK dreigt te verlaten. Update: De Spaanse voetbalbond heeft beslist Julen Lopetegui te ontslaan, dat liet de RFEF weten op een persconferentie.

De Spaanse voetbalbond heeft via zijn officiële kanalen laten weten dat er woensdag om 10u30 een extra persconferentie met Lopetegui volgt. Dat is opmerkelijk, zeker nadat bekend raakte dat de Spaanse bondscoach vanaf volgend seizoen aan het roer staat bij Real Madrid.

Dat het nieuws over een switch naar Real enkele dagen voor de start van het WK naar buiten komt, is niet echt handig. Diverse Spaanse media menen te weten dat Lopetegui op de persconferentie zijn onmiddellijke afscheid bij de nationale ploeg zal aankondigen en Spanje dus niet meer zal leiden op het WK. Of dat effectief zo is, zal nog moeten blijken.

Update

Julen Lopetegui is daags voor het wereldkampioenschap in Rusland ontslagen bij Spanje, dat maakte de voetbalbond RFEF bekend op een persconferentie in Krasnodar. De Spanjaard tekende een contract bij Real Madrid waarop de Spaanse voetbalbond nu heeft besloten de oefenmeester te ontslaan.

Luis Rubiales, de voorzitter van de RFEF, zou ziedend hebben gereageerd op de overgang van Lopetegui naar Real Madrid. Naar verluidt zou de spelersgroep hier niet akkoord mee zijn en onder andere aanvoerder Sergio Ramos heeft geprobeerd op Rubiales in te praten, zonder succes. Over twee dagen speelt Spanje tegen Portugal.

Poll: Is dit een goede beslissing van de Spaanse voetbalbond?

TAGS  I  Lopetegui  I  Spanje  I  Real Madrid

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024