Ook deze Rode Duivel wil rol spelen op het WK: “Wil geen figurant zijn”

Ook deze Rode Duivel wil rol spelen op het WK: “Wil geen figurant zijn”
Zaterdag 09 juni 2018 - 22:45   I  

De Rode Duivels bereiden zich momenteel voor op het Wereldkampioenschap in Rusland. Bondscoach Roberto Martinez zal nog een paar belangrijke knopen moeten doorhakken naar aanloop van het WK. Enkele spelers hebben zich alvast uitgesproken over hun kansen binnen de ploeg.

Eerder was het Youri Tielemans die minuten wil maken op het WK en nu hoopt ook Leander Dendoncker op meer. “Ik wil me elke wedstrijd tonen, zoals elke speler. Op het WK wil niemand een figurant zijn, maar je moet ook plots niet gaan verwachten dat je elke match zal spelen, dat zou niet logisch zijn als je ziet wie er allemaal voor mij komt.”

“Als ik speel, ben ik niet iemand die snel zal stressen, al is een WK wel iets anders: het is de top van de top, dat zal ik dan moeten afwachten. Ik zal toch proberen rustig te blijven in mijn hoofd”, laat Dendoncker weten tegenover Het Laatste Nieuws.

WK-selectie

Verrast was Dendoncker niet toen hij de definitieve WK-selectie hoorde. “Na al die verhalen was er natuurlijk wat onzekerheid, maar ik ben er altijd in blijven geloven. Een verrassing was het echter niet. Ik probeer het zelf zo weinig mogelijk te lezen allemaal, maar goed: je familie en vrienden lezen het en die sturen dan berichten, maar ik kan er dan zelf ook niet op antwoorden, want ik weet het zelf ook niet.”

Poll: Zal Dendoncker meer dan een figurant zijn op het WK?

TAGS  I  Dendoncker  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  WK

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024