Opstand in Genkse kleedkamer na aanvaring tussen van den Brom en topspeler

Opstand in Genkse kleedkamer na aanvaring tussen van den Brom en topspeler
Donderdag 18 februari 2021 - 12:00   I   door Redactie

KRC Genk is de weg volledig kwijt. Toen de Limburgers voor de jaarwisseling herfstkampioen werden, sloegen ze zichzelf nog op de borst. Ondertussen moest Genk al een kruis maken over zijn titelambities. Na een pijnlijke nederlaag tegen KV Oostende is zelfs een deelname aan play-off 1 in gevaar.

Van den Brom lijkt steeds minder grip te hebben op zijn spelersgroep. Aanvankelijk ging alles goed, maar na de witte broodsweken ging het steil bergaf. De tegenvallende prestaties en slechte resultaten stapelden zich op en in de kleedkamer ontstonden steeds meer problemen. Er was onder meer de clash tussen Théo Bongonda en Paul Onuachu, die op het veld ruzie maakten over wie een strafschop zou trappen.

(Lees verder onder de afbeelding)

Bongonda op de bank

Iets waar van den Brom op zich goed mee omging, maar al snel bleek dat het niet zo simpel is om jongens als Bongonda in het gareel te doen lopen. Toen Bongonda uit het niets plots op de bank moest beginnen, werd dat van den Brom niet in dank afgenomen door de dribbelaar én enkele andere spelers. Er ontstond nog wat meer frictie.

En dan is er nog het geval Carlos Cuesta. Zo goed de Colombiaan voor de jaarwisseling was, zo weinig bakt hij ervan in 2021. In januari pakte Cuesta twee keer rood op amper vijf dagen tijd en dat tastte zijn zelfvertrouwen enorm aan. Toen Cuesta op het veld van Oostende opnieuw geel kreeg, besliste van den Brom om zijn verdediger na amper 36 minuten spelen naar de kant te halen.

(Lees verder onder de afbeelding)

Cynische Cuesta

Cuesta kon zijn ogen niet geloven toen hij op het bordje van de vierde ref het rugnummer 46 zag verschijnen. Zichtbaar ontstemd sjokte de Colombiaan naar de zijlijn - er volgde zelfs een cynisch applausje aan het adres van zijn trainer. Van den Brom gaf Cuesta een schouderklopje, maar de verdediger vond het maar niets en nam plaats op de bank.

De wissel zorgt voor nog wat extra wrevel in de Genkse kleedkamer. Cuesta zou niet te spreken zijn over de manier waarop van den Brom hem aanpakt. Achteraf zou Cuesta dat ook duidelijk gemaakt hebben in de kleedkamer, waar ondertussen wel al meer spelers aan van den Brom twijfelen. Zeker na de nieuwe nederlaag tegen KVO. 

Thorup

Van den Brom zijn tactische aanpak en keuzes staan in schril contrast met die van zijn voorganger Jess Thorup, zo oordelen enkele spelers. Thorup genoot veel aanzien bij de Genkse groep, terwijl het geloof in van den Brom steeds meer wegebt. Benieuwd of hij het tij nog kan keren...

Poll: Vind jij van den Brom de juiste trainer voor dit Genk?

TAGS  I  KRC Genk  I  Anderlecht  I  KV Oostende

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024