Opvallende uitspraak rond Wesley en Carcela

Opvallende uitspraak rond Wesley en Carcela
Vrijdag 10 augustus 2018 - 18:07   I   door Redactie

Wesley Moraes mag dan toch niet spelen vanavond tegen Kortrijk. Hoger Beroep heeft nog geen uitsluitsel gegeven over de schorsing van de spits. Dat geldt overigens ook voor Mehdi Carcela. Ook hij kreeg nog geen uitsluitsel.

Alles heeft te maken met de zogenaamde indicatieve tabel. Het Bondsparket en de disciplinaire commissie van de KBVB baseren zich voor hun vorderingen en vonnissen op een indicatieve tabel, die de verschillende overtredingen opdeelt in categorieën en per categorie een gepaste strafmaat voorstelt. De sancties werden op vraag van de Pro League flink verhoogd en dat is niet naar de zin van alle profclubs.

De bondsprocureur wees de clubs er steeds op dat de indicatieve tabel goedgekeurd is door de KBVB en de Pro League. De bekrachtiging ervan gebeurde door publicatie op Sportleven. Dat is het online platform van de KBVB. Men betwist echter dat publicatie een goedkeuring is. Er moet een bewijs zijn van het feit dat de Pro League dit goedkeurde. Men krijgt nu tot 17 augustus de tijd om dat te bewijzen. Intussen blijft het dus wachten voor Carcela en Wesley op een uitspraak.

Omdat Wesley zes speeldagen geschorst werd, gaat de schorsing wel gewoon vanavond in. Voor schorsingen boven vijf speeldagen wordt er niet uitgesteld.

Poll: Vind jij dit kunnen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024