Oranje vernedert zwak Duitsland, Danjuma viert debuut

Zaterdag 13 oktober 2018 - 22:35   I   door Redactie

Nederland heeft in de Nations League zijn eerste overwinning gepakt. Oranje versloeg Duitsland met ruime 3-0-cijfers.

De Duitsers lijken toch nog niet helemaal hersteld van het WK. Nog steeds speelt Duitsland zeer matig en daar profiteerde Oranje optimaal van.

Virgil van Dijk bracht de thuisploeg na een halfuur op voorsprong. In de tweede helft zette Duitsland meer druk naar voren, maar Oranje loerde op de counter. Er ontstonden grote ruimtes in de rug van de Duitse defensie. Toch duurde het nog tot zes minuten voor affluiten vooraleer Memphis Depay op counter de 2-0 kon scoren. Club Brugge-speler Arnaut Danjuma mocht in de 68ste minuut invallen. Hij zag hoe helemaal op het einde WIjnaldum er nog 3-0 van maakte.