Personeel staakt na transfer Ronaldo: "Dit is een schande!"

Personeel staakt na transfer Ronaldo:
Woensdag 11 juli 2018 - 12:59   I   door Redactie

Medewerkers van Fiat gaan staken vanwege de transfer van Cristiano Ronaldo naar Juventus. De Italiaanse topclub betaalt 112 miljoen euro voor zijn komst en Ronaldo zal een jaarsalaris van 30 miljoen euro opstrijken. Exor, het bedrijf van Juventus-president Andrea Agnelli dat onder meer Fiat runt, financiert een aanzienlijk deel.

“Het is een schande”, zei Gerardo Giannone, fabrieksarbeider bij Fiat, eerder. "Fiat-werknemers hebben al tien jaar geen loonsverhoging gehad. Met het salaris van Cristiano kunnen we elke werknemer een extra tweehonderd euro per maand geven. We hebben het afgelopen decennium 10,7 procent inflatie gehad, dat is nooit gecompenseerd."

De vakbond meldt dat ze gaan staken. "Het is onacceptabel dat werknemers continu financiële offers moeten maken, terwijl het bedrijf honderden miljoenen euro’s spendeert aan de aanschaf van een speler", zo luidt het statement. "We zijn verteld dat in barre tijden we ons moeten beroepen op een vangnet. En terwijl de werknemers en hun families de buikriem aanhalen, besluit het bedrijf om heel veel geld te investeren in één persoon!"

Poll: Begrijp jij de werknemers?

TAGS  I  Ronaldo  I  Juventus

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024