Play-off 2-matchen overschaduwt door hartproblemen Van Loo

Vrijdag 11 mei 2018 - 22:22   I

Vanavond stonden twee play-off 2 matchen op het programma in de Jupiler Pro League. Zulte Waregem speelde tegen OH Leuven terwijl Moeskroen op bezoek ging bij Kortrijk. Er werd vooral gekeken naar de toestand van Kortrijk-speler en hartpatiënt Van Loo, die al vroeg in de wedstrijd tegen de grond ging.

Kortrijk-Moeskroen

Bij KV Kortrijk stortte de onfortuinlijke Van Loo al na zeven minuten tegen de grond. Heel het Guldensporenstadion hield zijn hart vast want Van Loo overkwam iets soortgelijks in 2009. Toen zorgde de ingeplante defibrillator ervoor dat zijn hartritme weer op orde was.

Ondertussen heeft Kortrijk ook al laten weten dat Van Loo in orde zou zijn. In de tweede helft scoorde Papazoglou overigens voor Kortrijk en nog een twee minuten later zorgde Dorin Rotariu voor de gelijmaker. Eindstand 1-1.

OH Leuven-Zulte Waregem

Bij OH Leuven-Zulte Waregem was het Sander Koopman die de show stal in de eerste helft. Koompan zorgde voor de 0-1 maar pakte na een halfuur spelen een rode kaart omdat hij een doorgebroken man neerhaalde als laatste man.

Na een halfuur spelen kopte Kostovski de gelijkmaker tegen de netten namens Leuven. De uitploeg ging echter nog met de winst lopen want tien minuten voor tijd scoorde Hamalainen na een schitterende pegel deklat binnen.

Poll: Is het verstandig dat Van Loo met hartritmestoornissen op topniveau voetbalt?