"Play-off I is voor ons zeker geen must, ons budget is er niet op geraamd"

Donderdag 02 maart 2017 - 20:15   I  

Met nog twee speeldagen te gaan is de strijd om play-off I razend spannend. Vooral voor AA Gent en RC Genk, die momenteel niet in de top zes staan, komen er twee uiterst belangrijke wedstrijden aan.

Play-off I halen hoeft echter niet voor elke club. KV Mechelen staat momenteel op de zesde plaats, maar moet nog spelen tegen AA Gent en Anderlecht. De kans dat zij nog uit play-off I vallen is reëel. "POI is zeker geen must. Ons budget is er niet op beraamd. Maar we zouden er wel eens graag van proeven. Als je die ambitie niet hebt, ben je niet goed bezig", vertelt algemeen directeur Marc Faes aan Sporza. "Voor de supporters zou ik het heel graag hebben. POI zit trouwens in hun abonnement, net zoals dat het geval zou zijn bij POII. Ik hoop dat dat het cadeau is dat we onze fans kunnen schenken."

"Wat de sterkte van dit KV is? Trainer Yannick Ferrera heeft zijn groep zeer goed in de hand en voor veel clubs is het niet gemakkelijk om in Mechelen te komen spelen. Onze supporters zijn een extra kracht. Daarbij komt het groepsgevoel: iedereen werkt voor iedereen. Er is niet één speler die er boven uitsteekt. Plus: we hebben een heel sterke bank. Invallers bepalen dikwijls de wedstrijd..."

"KV Mechelen is ambitieus, maar wil vooral gezond blijven en zal geen gekke dingen doen. Wij voeren een nuchter beleid. Dat is misschien niet sexy voor de buitenwereld, maar wel standvastig. Om een voorbeeld te geven: wij zullen niet snel onze trainer ontslaan."

TAGS  I  kv mechelen  I   marc faes

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024