Pozuelo bezorgt Genk de zege bij Anderlecht

Zondag 02 december 2018 - 19:52   I   door Redactie

Racing Genk heeft de drie punten gepakt op het veld van Anderlecht. Alejandro Pozuelo bezorgde de Limburgers de zege. Genk behoudt zo zijn voorsprong op Club Brugge en breidt die verder uit op Antwerp en Anderlecht.

Anderlecht - Genk 0-1

Anderlecht had veel balbezit op een zeer slecht veld. Echt veel kansen kreeg RSCA echter niet. Genk speelde niet het kenmerkende aanvallende spel dat we gewend zijn van de ploeg van Philippe Clement. De kansen waren bijzonder schaars. Pas op het einde werd Ivan Santini even heel gevaarlijk, maar Vukovic redde.

In de tweede helft waren er niet plots veel meer kansen. Leandro Trossard kwam moeilijk in de wedstrijd bij de bezoekers en bij Anderlecht werd een bleke Zakaria Bakkali naar de kant gehaald. Genk klom echter wel op voorsprong, zo'n twintig minuten voor affluiten. Alejandro Pozuelo - die eigenlijk geen goede wedstrijd speelde - devieerde het leer met zijn scheenbeen knap binnen. De ingevallen Gano miste nadien de kans op 0-2, maar na geblunder in de Genkse defensie werd het ok nog wel bijna 1-1. Verschaeren miste de unieke kans.

Poll: Is Anderlecht volgens jou uitgeteld voor de titel?