Preud'homme: "Hij is de beste doelman van het WK"

Preud'homme:
Zondag 08 juli 2018 - 11:19   I   door Redactie

Michel Preud'homme werd in 1994 uitgeroepen tot beste doelman van het WK. De huidige coach van Standard is dus goed geplaatst om de prestatie van Thibaut Courtois tegen Brazilië te beoordelen.

"Zijn prestatie was top - net als die van alle Duivels”, aldus Michel Preud’homme over Courtois. ”Thibaut was aanwezig met zijn talent en kwaliteiten. Of hij me overtroffen heeft na mijn wedstrijd tegen Nederland in 1994? Je kan het niet vergelijken.” Maar wat wel is: je moet af en toe dat tikkeltje geluk hebben. Ik weet nog dat ik een bal van Bergkamp - die in de winkelhaak ging - devieerde tegen de lat waardoor die terug in het spel kwam. Bij Thibaut was er ook zo’n fase tegen Brazilië. Maar dat heb je als je in topvorm bent.”

“Hij is de beste doelman van het WK", vervolgt Preud'homme. "Hopelijk volgt hij me als Belg op als winnaar van de Lev Yashin-trofee (nu de Golden Glove Award, de prijs voor beste keeper van het toernooi, red). Hij heeft me niet verrast, hij heeft bevestigd wat we al langer van hem wisten. Impeccable.”

Poll: Is Courtois de beste doelman ter wereld?

TAGS  I  Preud'homme  I  Courtois  I  Rode Duivels

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024