Preud'homme maakte foute keuze bij Club: "In België is dat niet nodig"

Preud'homme maakte foute keuze bij Club:
Vrijdag 14 september 2018 - 12:50   I  

Ivan Leko staat ondertussen al een jaar aan het roer bij Club Brugge. Niemand die nog over zijn succesvolle voorganger Michel Preud'homme spreekt, ook al heeft die veel bewezen bij blauw-zwart. Gewezen Club-speler Peter Van der Heyden voelt zelfs meer voor het spelsysteem van Leko dan dat van Preud'homme.

“Michel Preud’homme hield te veel rekening met de tegenstander. In België is het niet nodig om een defensieve stelling in te nemen, zeker niet Club Brugge zijnde", vertelt Van der Heyden in Krant van West-Vlaanderen. "Leko zorgt ervoor dat iedereen op een vrij natuurlijke manier zijn spel kan spelen.”

“Leko is erin geslaagd om er weer de filosofie van Club – die toch een tijdje zoek was – in te krijgen", merkt ook Olivier De Cock op. "Grinta, duelkracht, vooruit verdedigen… Vanaf het begin waren dat zijn stokpaardjes. In interviews komt dat al heel regelmatig aan bod, dus in de kleedkamer wordt er daar zeker op gehamerd. Met die over-mijn-lijkmentaliteit krijg je ook de supporters mee.”

Poll: Wie is de beste trainer?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024