'Preud'homme wil Clement, en niét Club Brugge, aan de titel helpen'

'Preud'homme wil Clement, en niét Club Brugge, aan de titel helpen'
Woensdag 15 mei 2019 - 10:00   I   door Redactie

Twee speeldagen voor het einde van play-off 1, is het razend spannend in onze vaderlandse competitie. KRC Genk ligt nog steeds op titelkoers, maar voelt wel de hete adem van regerend landskampioen Club Brugge in zijn nek.

Hoewel ze zelf niet meer in aanmerking komen voor de titel, is Standard deze week wel scherprechter. Het speelt immers nog tegen Genk én Club Brugge. Het wordt speciaal voor Michel Preud'homme. Hij neemt het op tegen zijn ex-assistent Philippe Clement en zijn ex-werkgever Club Brugge.

Her en der werd al gesuggereerd dat Preud'homme de titel best gunt aan Clement. Journalist Hugo Camps heeft daar zijn twijfels over. "Standard, Anderlecht en Antwerp zullen mee beslissen wie kampioen wordt. Uiteraard wordt er heftig gespeculeerd over de voor-en afkeur van de scherprechters, over oud zeer. Wie heeft een boontje voor Club, wie voor Genk? Hoe diep zitten oude trivia nog? Moeten we aangetrouwd volk ook in de gaten houden?"

"Centrale gast van de verbeelding: Michel Preud'homme"

"Het is de achterdocht van de laatste stuiptrekkingen", gaat Camps verder in Het Laatste Nieuws. "Centrale gast van de verbeelding: Michel Preud'homme? Hij was coach van Club met Clement als assistent. De media maken er gemakshalve een loyaliteitskwestie van. Maar misschien wil Standard gewoon winnen."

"De spelers hebben er het instinct voor en de fans verdienen een douceurtje na alle ellende van de laatste dagen. Preud'homme is bovendien een ultraprof die zich laat leiden door de bal en niet door vage sentimenten uit een toevallige passage. Man van cadeautjes is hij thuis ook niet."

Poll: Denk jij dat Preud'homme het spel eerlijk gaat spelen?

TAGS  I  Standard  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Antwerp

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024