Pro League tikt Trebel en co op de vingers na openlijke steun aan Bayat

Pro League tikt Trebel en co op de vingers na openlijke steun aan Bayat
Maandag 05 november 2018 - 21:04   I   door Redactie

Adrien Trebel vierde zijn doelpunt tegen Waasland-Beveren door een handboeigebaar te maken. De middenvelder had daar blijkbaar zo zijn redenen voor.

Trebel verwees namelijk naar Mogi Bayat. Hij wilde met het gebaar zijn makelaar steunen, zo meldt Het Nieuwsblad.

"Die zit in de cel als spilfiguur in het voetbalschandaal, maar deze zomer bezorgde hij Trebel nog een nieuw contract met een jaarloon van zo'n twee miljoen euro", schrijft de krant. "Daar is de middenvelder nog altijd dankbaar voor."

Update 5/11 - 21:04

De Pro League laat de openlijke steunbetuiging aan het adres van makelaar Bayat niet zomaar passeren. Niet alleen Trebel, maar ook Genk-verdediger Sébastien Dewaest en Cercle Brugge-aanvaller Dylan De Belder maakten het beruchte gebaar. Iets wat niet bepaald in goede aarde valt bij de Pro League.

Pro League distantieert zich van initiatief

“De Pro League benadrukt dat het gaat om een individueel initiatief van enkele spelers, waar ze zich ondubbelzinnig van distantieert”, klinkt het in een mededeling.

“Zonder enige afbreuk te willen doen aan de vrijheid van meningsuiting, herhaalt de Pro League zijn bezorgdheid inzake het lopende onderzoek. De Pro League roept alle actoren - spelers inbegrepen - op om waardig en sereen om te gaan met deze situatie.”

Poll: Vind jij dit gepast?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Cercle Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024