Problemen bij Club: "Hans Vanaken is de grote pineut"

Problemen bij Club:
Zaterdag 11 augustus 2018 - 07:58   I   door Redactie

Siebe Schrijvers stond in de basis bij Club Brugge tegen KV Kortrijk (3-0). Dat zorgde voor een soort conflict in het elftal. Dat stelde Het Nieuwsblad vast.

"Schrijvers was gisteren een ander verhaal - vooral een dubbel verhaal. De lichtvoetige dribbelaar toonde zich vooral tijdens de tweede helft, maar zijn positiespel ging wel ten koste van het rendement van Hans Vanaken. En dat mag niet. Al snel was het duidelijk dat Schrijvers in balbezit te veel in de bal liep, waardoor hij voor Vanaken zijn voeten kwam lopen en die keer op keer moest uitwijken naar links", aldus Het Nieuwsblad.

"De Brugse dirigent was zoals verwacht de pineut. Deuren die Vanaken normaal gezien opent tegen een verdedigende tegenstrever, bleven daardoor gesloten. Het was Vanaken die zich wegcijferde voor het spel van Schrijvers, terwijl dat eigenlijk altijd omgekeerd moet zijn."

"Omdat de wedstrijd al gespeeld was na zeven minuten, was dat op zich geen ramp. Maar het bleef opvallend: naast Wesley verloor Club met Vanaken gisteren door de positie van Schrijvers eigenlijk een tweede spelbepalende pion. Eigenlijk speelde Schrijvers een beetje de zwervende rol die Refaelov graag speelde in het team: eentje waarvoor er in een ploeg met een uitzonderlijke spelmaker als Vanaken gewoon geen plaats is."

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024