Racing Genk maakt in het slot het verschil tegen KV Oostende

Zondag 12 augustus 2018 - 16:20   I

Racing Genk won vandaag met 0-2 op het veld van KV Oostende. Na een boeiende tweede helft leek een gelijkspel in de maak, maar een strafschop van Trossard brak de wedstrijd open. Op het einde verdubbelde Ruslan Malinovskyi de score met een heerlijke treffer.

Philippe Clement liet het wel spelers aan de kant tegen KV Oostende. Deze week staat de belangrijke wedstrijd tegen Lech Poznan op het programma en die kreeg toch voorrang. Genk kon ook met een veredeld b-elftal afstand nemen van KV Oostende.

De Limburgers domineerden de eerste helft, maar scoren lukte niet. Genk speelt heerlijk de laatste weken, maar scoren lukt bij momenten erg moeilijk. KV Oostende stak pas op het einde van de eerste helft zijn neus aan het venster. Ei zo na kwam de thuisploeg op voorsprong.

De tweede helft was een pak evenwichter en beide ploegen kregen kansen in een aangename pot voetbal. Racing Genk kwam op voorsprong nadat Wout Faes de bal met de elleboog aanraakte in de eigen zestien. Strafschop voor Genk en Leandro Trossard deed wat hij moest doen. Toen Ruslan Malinovskyi, weer hij, met een lekkere afzwaaier de 0-2 op het bord kon knallen was de wedstrijd gespeeld.