Ref Delferière heeft opvallende boodschap voor Play-Off I

Ref Delferière heeft opvallende boodschap voor Play-Off I
Zondag 14 januari 2018 - 09:45   I  

Niet alleen de voetbalploegen trekken in de winter op stage, maar ook de scheidsrechter werken in de winterstop hard aan hun conditie. Binnenkort komen ook voor hen de Play-Offs eraan en dan verwacht iedereen dat de refs op topniveau zijn.

Scheidsrechters Delferière, die beschouwd wordt als een van de beste scheidsrechters in ons land, ziet alvast een belangrijke rol voor de VAR weggelegd in die Play-Offs. Elke wedstrijd in PO I zal namelijk ondersteund worden door een videoref, wat ook van groot belang is volgens hem. Enkel zo kan het systeem echt groeien.

"We moeten het project met de VAR ook laten groeien. Het zou perfect zijn als we er elke wedstrijd gebruik van kunnen maken, dan hebben we sneller ervaring. Ik hoop dat we klaar zijn tegen Play-off I. We zullen de komende wedstrijden de VAR goed moeten gebruiken."

Van zijn eigen seizoen tot nu toe is de scheidsrechter relatief tevreden, al kan het volgens hem altijd beter. "Ik praat alleen over mezelf. Ik heb tegen mijn assistenten gezegd dat het altijd beter kan. Er waren hoogtepunten en dieptepunten. We moeten ervoor zorgen dat we constant zijn, op een goeie manier", aldus Delferière volgens Sporza.

Poll: Fluit Delferière een goed seizoen?

TAGS  I  Delferière  I   VAR

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024