Ref Van Driessche legt uit waarom hij goal Club Brugge niet afkeurde

Ref Van Driessche legt uit waarom hij goal Club Brugge niet afkeurde
Maandag 14 mei 2018 - 06:05   I  

Club Brugge kroonde zich zondagavond tot kampioen van België, en dat op het veld van ploeg in vorm Standard. Het doelpunt dat blauw-zwart aan de titel hielp, deed ondertussen al heel wat stof opwaaien... Ruud Vormer bediende Jelle Vossen, maar wel nadat hij hands maakte.

Na de match reageerde ref Bram Van Driessche. "Vormer kreeg inderdaad de bal tegen zijn arm, maar hij deed dat niet bewust. Hij keek zelfs niet naar de bal. Geen intentie dus", beklemtoont Van Driessche in Het Laatste Nieuws.

"Was het een verdediger geweest die op die manier de bal met zijn arm had geraakt, dan zou ik evenmin voor een strafschop hebben gefloten. Zeg nu zelf, waar moest Vormer anders met zijn arm naartoe. Hij steunde erop om te kunnen tackelen. Dan kan je niet verwachten dat hij plots zijn arm wegtovert."

Ondanks het feit dat Van Driessche vrij zeker van zijn stuk was, ging hij op aanraden van de videoref toch naar de beelden kijken. "Ik kreeg de vraag of ik de fase goed gezien had. Hoewel ik 'ja' antwoordde, heb ik na overleg met de VAR toch beslist om de beelden te raadplegen. Nogmaals: het was geen bewust handsspel. Niet elke bal tegen een arm is strafbaar."

Poll: Had het doelpunt afgekeurd moeten worden?

TAGS  I  Van Driessche  I  Vormer  I  Club Brugge  I  Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024