Érg slecht nieuws voor Vincent Kompany

Érg slecht nieuws voor Vincent Kompany
Maandag 08 oktober 2018 - 12:01   I  

Vincent Kompany (32) is al een hele poos topfit, maar toch speelt hij bij zijn club Manchester City geen hoofdrol in de plannen van trainer Pep Guardiola. De Spaanse oefenmeester stelt de Rode Duivel vaker niet dan wel op, en daar lijkt lang niet onmiddellijk verandering in te komen.

Het Laatste Nieuws weet dat de hiërarchie van de verdedigers onder Guardiola vastligt. Kompany moet drie spelers voor zich dulden: Stones, Laporte en Otamendi. "Kompany is blessurevrij voor meer dan drie maanden. Toch blijft zijn trainer erg economisch met hem omspringen. Van al zijn centrale verdedigers komt hij het minst in actie. Lievelingetje Laporte stond negen van de elf gespeelde matchen in de basis. John Stones en Nicolás Otamendi startten vijf keer", klinkt het in de krant.

Aanvoerdersband slechts in één op drie wedstrijden

"Kompany speelde enkel tegen Huddersfield, Wolverhampton, tegen derdeklasser Oxford in de League Cup en dinsdag in de Champions League tegen Hoffenheim. De aanvoerdersband draagt hij maar in één op de drie wedstrijden. Een rol waarin hij zich moet schikken. Zelfs voor de grote momenten, zoals gisteren op Anfield, wordt hij gepasseerd. Nummer 3,5 in de pikorde."

"Ondanks de lof voor onze landgenoot bouwt Guardiola aan de toekomst met een duo van 24 jaar. Kompany is tegenwoordig meer voorbeeld en ambassadeur dan basisspeler. "Kompany speelde in de League Cup alsof het een finale van de Champions League was", zei Guardiola twee weken geleden. "Dat betekent enorm veel voor mij. Als hij vijf minuten krijgt, moeten dat de vijf beste van zijn leven worden. Hij is een voorbeeld voor de jeugd." Waarop hij toevoegde dat, als het straks van hem afhangt, de optie in Kompany's aflopende contract wordt gelicht en zijn verbintenis verlengd tot 2020."

(Lees verder onder de foto)

Champions League

Kompany is een luxe-bankzitter geworden, maar hij geeft de strijd nog niet op. "Zonder morren schikt Kompany zich in zijn nieuwe rol. Zonder laatste gevecht geeft hij echter niet op - 't is niet de aard van het beestje. Zolang hij voelt dat de anderen op training niet veel beter zijn dan hij, blijft hij op de deur beuken. Het eergevoel dat spreekt."

"Met drie titels, vier bekers, tien jaar dienstverband en een erematch staat hij sowieso prominent in City's Hall of Fame. Toch heeft Kompany in de herfst van zijn carrière nog een grote wens, naast glorie met de nationale ploeg op een groot toernooi: "Ik zou graag de Champions League winnen met City." Op dit moment ziet het ernaar uit dat hij in die droom slechts een bijrol zal spelen."

Poll: Moet Kompany vaker spelen bij City?

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024