Rode Duivels doen oproep: 'Meer steun van fans in Rusland'

Rode Duivels doen oproep: 'Meer steun van fans in Rusland'
Zondag 08 juli 2018 - 08:26   I   door Redactie

De Rode Duivels hopen tijdens de halve finale tegen Frankrijk in Sint-Petersburg meer steun te krijgen van de fans. Er wordt opgeroepen door de spelers om extra tickets beschikbaar te stellen voor de fans.

Tegen Brazilië waren de Belgen duidelijk in de minderheid: 1.000 tegenover 20.000. “Ik heb begrepen dat er vrij weinig vluchten waren”, zegt Jan Vertonghen in Het Nieuwsblad. “Mensen wilden wel komen, maar raakten simpelweg niet tot in Kazan. Raar dat dat zo moeilijk blijkt te zijn. Ik hoop dat ze toch wat extra vliegtuigen naar Sint-Petersburg sturen.” Kompany treedt zijn ploegmaat bij: “Graag een logistieke inspanning zodat onze supporters massaal kunnen komen.”

Volgens Romelu Lukaku moet de voetbalbond meer tickets ter beschikking stellen. Dat is echter niet zo eenvoudig. “De FIFA regelt de ticketverkoop”, zegt Pierre Cornez van de voetbalbond. “Zoals het er nu naar uitziet zijn alle tickets voor de halve finale al lang uitverkocht. Extra tickets vragen? Het gaat hier om de halve finale van de wereldbeker. Iedereen wil die tickets. Onmogelijk dus. We kunnen alleen maar hopen dat de Brazilianen die een ticket hadden gekocht in de veronderstelling hun ploeg aan het werk te zien, dat ticket nu opnieuw aanbieden bij de FIFA."

Opnieuw tickets in roulatie

"Zo ging het ook na de uitschakeling van Japan", vervolgt Cornez. FIFA zal die tickets dan in de loop van het weekend opnieuw in roulatie brengen. Het is dus zaak hun site in de gaten te houden. Verder zullen wij langs onze kant ook wel checken of al onze eigen tickets gebruikt worden. De bond heeft er namelijk een bepaald aantal voor sponsors, familie, directie,... Mocht blijken dat die niet allemaal gebruikt worden, wat ik nu nog niet weet, dan bieden we die aan via de supportersclub 1895.”

Poll: Hoop jij dat er meer Belgische fans in Rusland zullen zijn tegen Frankrijk?

TAGS  I  Rode Duivels

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024