Rode lantaarn Moeskroen recht de rug met een overtuigende zege

Zondag 29 januari 2017 - 21:39   I

Moeskroen heeft een gouden zaak gedaan in de strijd om behoud. Het won makkelijk van Eupen en sluipt op één punt van Westerlo.

Voor Moeskroen moest er absoluut gewonnen worden. Het heeft immers al een achterstand van vier punten op Westerlo. Gelukkig viel er al snel een doelpunt. De Litouwse spits Matulevicius was trefzeker na uitstekend voorbereidend werk van Markovic. Die laatste scoorde zelf het volgende doelpunt. Ref Wouters twijfelde niet nadat Diedhiou in het strafschopgebied werd geduwd, Markovic scoorde de penalty.

Als Eupen dacht dat het nog kans maakte, werd die hoop al snel in de tweede helft de kop ingedrukt. Na een heerlijke counter scoorde Diedhiou de 3-0. Boeken toe voor Eupen, leek het. Na dat derde doelpunt verwaterde de wedstrijd. Voor Moeskroen moest het niet meer, Eupen kon niet meer. Na 60 minuten was de wedstrijd al gespeeld. Eupen probeerde nog met een erg aanvallende 4-2-4-opstelling, maar bakte er niet veel meer van. Zo bleef het bij 3-0.

Moeskroen - Eupen 3-0

21' Matulevicius 1-0, 44' Markovic (pen.) 2-0, 48' Diedhiou 3-0