Roept Martinez nóg een JPL-speler op? "Hij is gevaarlijk en snel"

Roept Martinez nóg een JPL-speler op?
Maandag 10 september 2018 - 14:01   I  

Roberto Martinez ging naar aanleiding van deze interlandbreak in kweekvijver van de Jupiler Pro League vissen. Hans Vanaken, Birger Verstraete en Leandro Trossard werden geselecteerd. Wellicht zijn zij niet de laatste spelers uit de Belgische competitie die onder Martinez zullen debuteren bij de Rode Duivels.

Volgens Eddy Snelders, gewezen assistent bij de nationale ploeg en tegenwoordig analist, maakt ook Landry Dimata kans op een selectie voor de Rode Duivels. "Dimata is een gevaarlijke spits door zijn beweeglijkheid. Hij zoekt de ruimte op en ligt altijd op de loer", klinkt het in Knack.

"Hij is verrassend balvast en kan met de rug naar het doel voetballen, al kun je hem evengoed uitspelen op zijn snelheid", gaat Snelders verder. "Zijn combinaties met Santini kunnen beter, maar de twee kennen elkaar ook nog niet zo lang."

"Een nadeel voor zijn kansen om international te worden"

Toch heeft Snelders ook slecht nieuws voor Dimata. "Een nadeel voor zijn kansen om international te worden, is dat hij beter rendeert in een systeem met twee spitsen. De Rode Duivels doen het doorgaans met één spits."

Poll: Is Dimata klaar voor een selectie bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024